Veretlen út a csúcsra

IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Szolnokon folytatódott Közép-Európa legnagyobb utánpótlás versenysorozata, az Olimpici GP. A világjárvány miatt ugyan jelentősen megcsappant létszámmal, hiszen külföldi vívók nélkül, de a megszokott magas színvonalon zajlottak a küzdelmek a szolnoki klub újjáépített, kibővített csarnokában.

Klubunk versenyzői közül a serdülő korosztályú Gachályi Grétának volt reális esélye kiemelkedő eredmény elérésére. Az előző verseny aranyérmesében nem is kellett csalódnunk. A csoportfordulóban szinte megszúrni sem tudták. A direkt táblán is magabiztosan haladt előre, egészen az elődöntőig. Itt következhetett az OB döntő visszavágója a miskolci Nagy Emma ellen. A bajnokságot a diósgyőriek kiválósága nyerte, s Grétinek azóta sem sikerült visszavágnia. Egészen mostanáig. Izgalmas fej fej melletti csatában, a teljes vívóidőt (9 perc) kivívta a két lány, végül a csabai tehetség 11-8-ra győzött. A döntőben a pécsi Jakobi volt az ellenfél. Sokáig itt sem tudtak elszakadni egymástól, de az utolsó harmadban Gréti akarata érvényesült, így a második Olimpicin is a dobogó tetejére állhatott. Bravúros teljesítmény.

A többiekről. Gyerek korosztályban a lányoknál Juhász Hanna Réka 18, Pataki Anna 23., a fiúknál Petrovszki Áron 22., míg Anda Milán Hunor 31. lett. Az újoncoknál Sáfián Áron a 25. helyen fejezte be a versenyt.

Támogatók