Dékány Kinga aranyvasárnapja

IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Újabb válogató versenyen léptek pástra klubunk fiataljai. Ezúttal a kadet és junior korosztály Magyar Kupa sorozat negyedik fordulóját tartották a magyar sport szentélyében, a tatai edzőtáborban.

Ez a hétvége az idősebbeknek, a junioroknak sikerült jobban. Kadet Európa-bajnokunk, Dékány Kinga egyetlen vereséggel lépett tovább a csoportkörből. Egy könnyen nyert asszó után majdnem kiesett. Történt, hogy a miskolciak tehetsége, Nagy Emma szinte végig vezetett ellene, Kinga ugyan átvette a vezetést, de két másodperccel a vége előtt ellenfele kiegyenlített. Jöhetett az egy perces ráadás, ami rizikós, elég egy kis kihagyás és vége. Két együttes után Kinga szúrta a győztes tust. Ez a győzelem, mintha fölszabadította volna, végre úgy kezdett vívni, ahogy már nagyon régen nem láttuk. Határozottan, pontosan, színesen. Magabiztos győzelmekkel haladt előre, a ranglista második helyezettjét, a BVSC-s Tóthot például 15-8-ra lépte le. A nagydöntőben az Óbudai VSE versenyzője, Szarvas Rita sem tudta megállítani (15-11). Nagyon ráfért már ez a siker Kingára, régen nyert utoljára versenyt, önbizalomnövelő győzelem volt. Bencsik Anna 21. lett.

A junior fiúk mezőnyében Keszthelyi Zsombor és Kolczonay Balázs lépett pástra. Zsombor nehezebben, Balázs könnyebb győzelmekkel jutott döntőbe, ahol aztán mindketten megtorpantak. Zsombort a Vasas versenyzője, Csabai, Balázst a későbbi aranyérmes székesfehérvári Kovács állította meg. Zsombor sajnos nem tudta átmenteni múlt heti remek formáját erre a versenyre, de ötödik helyezésére büszke lehet.

Kadet lányaink közül Oláh Lili szerepelt a legjobban, két remek győzelemmel a döntő közelébe került, ahol három találattal kapott ki Gálfalvy Rékától (Vasas), így a 13. helyen kötött ki. Bencsik Anna 25. lett.

A fiúk mezőnyében Apáti Bálint és Tóth Marcell összeakadt a 32.es táblán, kettejük csatájából Bálint jött ki győztesen, a következő körben ő is búcsúzott, 13. lett, Marcell 18.

Kinga és Zsombor is a válogatási ranglista harmadik helyét foglalja el.

Támogatók