Hatodik hely a felnőtt Magyar Kupán

IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

 

 

A felnőtt vívók is megkezdték a 2020-21-es versenyszezont. Klubunk fiataljai számára jobbára a tapasztalatszerzés volt a cél. Nem kellett csalódnunk, mindenki hozta a magát. Lássuk a részleteket!

A férfiak versenyén százhuszonnyolcan indultak, köztük négy csabai ifjú. A körmérkőzéses fordulót mindannyian sikerrel abszolválták, Keszthelyi Zsombor hibátlan mérleggel. A százhuszonnyolcas táblán Lenkefi Somának volt a legnehezebb dolga, hiszen a korábbi válogatott tapolcai Kovács Dániellel kellett megküzdenie. Soma fegyelmezett vívással hozta az asszót. A következő körben nem kisebb ellenfél, mint a regnáló világbajnok, Siklósi Gergely várt rá. Soma igyekezett, de nem volt esélye, viszont értékes tapasztalatokkal gazdagodva búcsúzott a versenytől. Kolczonay Balázs ugyanitt búcsúzott, őt a csapatvilágbajnok Szényi győzte le. Szabó Bence és Keszthelyi Zsombor magabiztosan jutott a harminckettő közé. Bence itt már nagy névvel, a felnőtt válogatott Peterdivel került szembe. Nem sikerült a bravúr, de a harmincadik hely kifejezetten jó ebben a mezőnyben. Zsombor ezt a fordulót is sikerrel vette, sőt a döntőbe jutásért vívott mérkőzést is jól kezdte, de a csörte közepén jött rövidzárlat sajnos vereséghez vezetett. A tizenegyedik hellyel azért elégedettek lehetünk.

Ahogy Dékány Kinga is, aki sérülten vívott a nők hetvennyolc vívót számláló mezőnyében. A döntőbe jutástól legnagyobb ellenfele, Muhari fosztotta meg. A fiatalok közül Gachályi Gréta teljesítményét érdemes kiemelni, aki a csoportkörben egyetlen találattal kapott ki Szász Emesétől, sőt ugyancsak egy találattal, de legyőzte a felnőtt válogatott Nagy Kingát, majd a táblán is tudott egy asszót nyerni. A junior válogatott egyik erőssége, a tatai Büki Lili aztán már megoldhatatlan feladatot jelentett. Gréta végül huszonharmadik lett. Serdülőként, felnőtt versenyen!

A vasárnapi csapatversenyen ezúttal csak a férfiak mezőnyében voltunk érdekeltek. Szokatlan volt, hiszen 2018-ban hölgyeink nyerték az összesített kupát.

Fiatal fiú csapatunk viszont remekül helytállt a húsz csapatos mezőnyben. Rögtön rangos ellenféllel kezdtünk, hiszen a Vasas kettes csapata megegyezik a junior csapatukkal, melyben több junior válogatott vívó is szerepel. Nagy küzdelemben, Keszthelyi Zsombor remeklésével sikerült győznünk (45-43). Az angyalföldiek első csapata aztán már túl erős volt, bár Zsombor remekül kezdve legyőzte az egyéni verseny győztesét, Koch Mátét. A következő ellenfél a vidéki rivális Tapolca volt. A két csapat mindig kiélezett mérkőzést vív, most sem volt másként. Legtöbbször mi győzünk, s ez sem történt most sem másként (42-38). A világbajnok Szényi által vezetett MTK legyőzése már nem sikerült, de a csapat hatodik helye, a legjobb vidéki csapat címe remek eredmény.

Támogatók