Aranyat ért Keszthelyi Zsombor remeklése

IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

 

 

A vírushelyzet árnyékában folytatódtak a kadet és junior korosztály versenyei. A Magyar Kupa sorozat második fordulóját a Gerevich Aladár sportcsarnokban rendezték a hétvégén.

 

A jó eredményt ezúttal is junior válogatottjainktól vártuk, akik közül Dékány Kinga karanténkötelezettsége miatt kihagyni kényszerült a versenyt. Keszthelyi Zsombornak nem úgy sikerült az első forduló, ahogyan az elvárható lett volna, így fokozott bizonyítási vággyal vágott neki a viadalnak. A csoportkörből veretlenül került föl a direkttáblára, ahol lehengerlő vívással jutott a tizenhat közé. Itt válogatott társa a Honvéd versenyzője, Ujvári várt rá. Európa-bajnoki ezüstérmesünk nem kegyelmezett, kihasználva gyorsaság béli előnyét gyors győzelmet aratott (15-5). A döntőben a BVSC-s Horváth sem jelentett akadályt (15-7). A következő mérkőzés igazi rangadónak ígérkezett, hiszen Nagy Márton (Vasas) a korosztály egyik legjobbja. Zsombor egyre jobban vívott, rögtön magához ragadta a kezdeményezést, s készülhetett a nagydöntőre (15-10). Osman Maruan (BVSC) a barát és az első forduló győztese várt rá. Óvatosan kezdtek, de ezen a napon Zsombort nem lehetett megállítani fokozatosan elhúzott s magabiztosan szerezte meg az aranyérmet.

 

A többieknek kevésbé ment, Kolczonay Balázs 33., Lenkefi Soma 37. lett.

 

A junior lányok közül Rácz Odett 20., Oláh Lili 25., Krnács Anna 27., Bencsik Anna 31. lett.

 

Kadetjeink közül ezúttal a lányok szerepeltek jobban. Oláh Lili egészen a döntőig menetelt, ahol szoros csatában vereséget szenvedett, végül az előkelő 8. helyet szerezte meg. Gachályi Gréta 10., Bencsik Anna 12. lett. Fiataljainktól ez kiváló eredmény.

 

A fiúk között Lenkefi Soma szerepelt a legjobban, de a döntőbe jutás ezúttal nem sikerült, Soma végül 10. lett.

 

Támogatók