Dékány Kinga ezüstös évnyitója

IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

 

 

Bizonytalan időkben is optimistának kell lenni. Kadet és junior versenyzőink utoljára a márciusi Európa bajnokságon versenyeztek. Még nem lehet tudni, hogy lesz-e jövőre EB (Újvidéken) illetve Világbajnokság (Kairóban), de versenyezni kell, úgy kell készülni, hogy lesznek ezek a megméretések. A világversenyekig vezető hosszú út eleje a hétvégén megrendezett Magyar Kupa forduló volt. 

 

Szombaton, a már edzéseken is megszokott óvintézkedések mellett a kadetek léptek pástra. A fiúk mezőnyében először Krnács Tamás vérzett el, 58. lett. Tóth Marcell bejutott a legjobb 32 közé, itt szenvedett vereséget, ő a 27. helyet szerezte meg. Várakozásainknak megfelelően Lenkefi Soma szerepelt a legjobban. Magabiztos győzelmekkel menetelt egészen a nyolcas döntőig, s egy darabig úgy nézett ki, a dobogóra is felállhat, de az asszó végét honvédos ellenfele bírta jobban. Soma hatodik helyezése biztató kezdet.

 

Lányaink remekül kezdték a versenyt, egy kivétellel mindenki továbbjutott a csoportjából. Friss serdülő bajnokaink közül Kovács Emesének és Dékány Viktóriának nem sikerül a továbblépés a 32-es táblára, előbbi 45., utóbbi 49. lett. A 16 közé jutásért Oláh Lilit veszítettük el, ő a 17. helyen kötött ki. A döntőbe aztán sajnos Gachályi Grétának és Bencsik Annának sem sikerültbeverekednie magát, pedig mindketten közel álltak hozzá. Gréta 9., Anna 13. lett.

 

A vasárnap a junioroké volt. Ahogy vártuk, minden versenyzőnk továbblépett a csoportjából. Aztán Keszthelyi Zsombor és Szabó Bence már a 32 között szembe került egymással. Zsombor jutott tovább, Bencének meg kellett elégednie a 29. helyezéssel. Lenkefi Soma nagy küzdelemben maradt alul, ő 20. lett. Zsombor mellett Kolczonay Balázs is beverekedte magát a 16-os táblára. Itt kellemetlen meglepetésre mindketten búcsúztak. Zsombortól mindenképpen többet vártunk.

 

Junior lányaink közül elsősorban Dékány Kingától vártuk a jó szereplést. Európa bajnokunk hozta is a tőle joggal elvárt magas színvonalú vívást, szemre is tetszetős vívással jutott egészen a nagydöntőig. Itt régi riválisa, a felnőtt válogatott ifjú vezéregyénisége, a Honvéd versenyzője, Muhari Eszter várt rá. Kinga régen győzte le utoljára Esztert, s ez most sem sikerült. Ezüstérme remek zárása volt a maratoni hétvégének, s bizonyítja, hogy továbbra is a mezőny egyik kiemelkedő egyénisége. 

 

A többiek közül Gachályi Gréta jutott a legtovább, közel volt hozzá, hogy ő is döntős legyen, de egyetlen találattal kikapott Nébaldtól (6-7). Teljesítménye így is nagyszerű, hiszen még csak a serdülő korosztályba tartozik. Bencsik Anna 30., Oláh Lili 41., Krnács Anna 53., Rácz Odett 69., Hricz Lilla 73. lett.

 

 

 

 

 

Támogatók