Minden éremből jutott az AVA fiataljainak

IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

 

Júniusról szeptember közepére halasztották a legfiatalabb vívók seregszemléjét, az Olimpici Országos Bajnokságot. A korona vírus járvány miatt szigorú szabályok mellett megrendezett versenyen hagyományosan jól szerepeltek klubunk versenyzői. Mindhárom éremből szereztek egyet-egyet, egyéb értékes helyezések mellett. De menjünk sorjában!

A törpici lányaink kezdték. S Juhász Hanna Réka révén máris érmet ünnepelhettünk. Hanna három magabiztos győzelemmel jutott a legjobb négy közé, ahol vereséget szenvedett a versen legnagyobb esélyesétől. Élete legjobb bajnoki eredményét elérve bronzérmes lett. Egész éves teljesítménye elismeréseként az összesített pontverseny dobogójára is felállhatott. A csapatversenyen Virág Reginával, Somogyi Alízzal és Pataki Annával éppen lemaradtak a dobogóról, negyedik helyen végeztek.

A törpici fiúk versenyében Petrovszki Áron jutott a legtovább,tizenegyedik lett. A csapat (Petrovszki, Anda Milán, Szelezsán Martin)a lányokhoz hasonlóan negyedik lett.

Az újonc korosztály versenyén egyedül Gachályi Grétának szoríthattunk, s ő nem is okozott csalódást. Kicsit jobban izgult a szokottnál, így is szép győzelmekkel jutott döntőbe. Az első helyért régi riválisával, a miskolci Nagy Emmával kellett megküzdenie, s ha szoros csatában is, de kikapott tőle (13-15). Ezüstérme nagyszerű teljesítmény. Ezzel az összesítésben is a második helyen végzett. 

A serdülőknél először a fiúk léptek pástra, s Krnács Tamás és Apáti Bálint is felkerült a 32-es táblára, ahol mindketten szoros vereséget szenvedtek.

Serdülő lányainkban volt minden reményünk. Az eleje rosszul alakult, így hárman is egy ágra kerültek. Gachályi Gréti először Dékány Viktóriát majd az ujjsérüléssel küszködő Oláh Lilit is búcsúztatta. Kovács Emese (szintén sérülten) egyetlen találattal kapott ki, így ő is kiesett. A nyolcas döntőben aztán újra nem bírt Nagy Emmával, ötödik helye az idősebbek között így is remek teljesítmény. Oláh Lili a serdülők összetett ezüstérmét kapta meg.

Az elmúlt években elkényeztetett minket a Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta fémjelezte csapat, hiszen mindent megnyertek, amit lehet. Serdülő lány csapatunk az ő nyomdokukba szeretne lépni, s kiválóan rajtolt. A verseny elején két meglepetés csapattal találkoztak, s az MTK 2, valamint az Interfencing Debrecen legyőzése sem jelentett nehéz feladatot (45-29 és 45-27). A döntőben aztán a várt legnagyobb ellenfél, az MTK következett, soraiban a már kadet válogatott Wimmer Dorinával, s a nem akármilyen felmenőkkel rendelkező egyéni bajnokkal Nébald Franciskával. A lányok egymást múlták felül, fegyelmezetten, végig vezetve győztek.

Kimerem jelenteni, hogy új, sokra hivatott csapat született. Dékány Viktória, Gachályi Gréta, Kovács Emese és Oláh Lili még sok örömet fog okozni a csabai vívás barátainak.

Támogatók