Bronzérmek a Felnőtt Magyar Kupáról

IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Élre kívánkozik a hír, hogy Szabó Réka anyai örömök elé néz, így kihagyja a teljes évadot. Jó egészséget kívánunk nekik! Nélküle fiataljainknak kellett helytállniuk, s nem okoztak csalódást. A hárommuskétás (Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta) mellett a serdülőkorú Oláh Lili is továbbjutott a csoportkörből.

Lili a tatai felnőttválogatott Kun ellen szerzett értékes tapasztalatot, ez is volt a célja. Kazár Dóra rögtön összekerült Kardos Edinával (Vasas), s rossz taktikát választva vereséget szenvedett. Kinga és Renáta egy-egy kötelező győzelem után ugyancsak erős ellenfeleket kapott. Előbbinek a felnőtt válogatott legtapasztaltabbját, a Honvéd erősségét, Budai Dorinát kellett felülmúlnia, s szoros küzdelemben, a hosszabbításban adott remek támadástalálattal ez sikerült is. Renáta a Fless Európa-bajnokát Kolczonay Borbálát múlta felül. A nyolcas döntőbe jutáshoz Lambert (MTK) és Wecker (Vasas) testén keresztül vezetett az út, s mindkét lányunk hozta ezt az asszót is. Petrire Kun Anna várt, s győzött a nagyobb rutin, de Renáta újra remek formába lendült, hatodik helye biztató a jövőre nézve. Dékány Kinga az idősebbik Kolczonay lánnyal vívott immár a dobogóért, s mivel végig az ő akarata érvényesült, egy percig sem kellett izgulni. A verseny végére, a debreceni Mihály Kata ellen már nem maradt energia, így Kinga a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Jókor jött ez a siker a világkupa szezon el

őtt.

A csapatversenyre tíz csapat nevezett. A mieink rögtön kemény ellenféllel, a Vasas gárdájával találták szembe magukat, de egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmük (45-27). A legnagyobb rivális, a Budai Dorina és Muhari Eszter személyében két felnőtt válogatottal felálló Honvéd következett. A fővárosiak hamar magukhoz ragadták a vezetést, s ha szoros csatában is, de felülkerekedtek. A bronzmérkőzésen aztán a szerb válogatott idegenlégióssal megerősített debreceni Békessy csapatának szemernyi esélyt sem hagytak motiváltan vívó lányaink, így klubunk újabb bronzéremmel gazdagodott.

Támogatók