Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/csabaviv/public_html/plugins/content/jp_bookmark/jp_bookmark.php on line 418

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/csabaviv/public_html/plugins/content/jp_bookmark/jp_bookmark.php on line 421

Petri Renáta ötödik Splitben

IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

 

Vívásban is javában zajlik az olimpiai kvalifikáció. Ennek köszönhetően minden eddiginél erősebb mezőny gyűlt össze a Splitben megrendezett felnőtt szatellit versenyen. Egyéni olimpiai bajnok (az ukrán Semjakina), egyéni világbajnokok (az olasz Navarria, az orosz Gudkova, az észt Beljajeva), egyéni Európa-bajnokok (az észt Embrich, az orosz Kolobova) névsora mutatja, hogy milyen sokan vették komolyan a versenyt. Mivel a magyarok számára egyben válogató is volt, teljes élmezőnyünk szintén ott volt a 145 nevezett közt. Az egyetlen hiányzó, az egészségügyi problémákkal küzdő Szabó Réka volt.

 

Három női versenyzőnk, Dékány Kinga, Kazár Dóra és Petri Renáta képviselte klubunkat a horvát tengerparti városban. Közülük Petri szerepelt a legjobban. A veretlen csoportkör után honfitársát, az MTK színeiben versenyző Dr Nattánt győzte le, ezt az ukrán Spas elleni siker követte. A német Hess ellen már a döntőbe jutás volt a tét. Renáta végig kezében tartotta a csörtét, kétség sem férhetett a győzelméhez. A döntőben aztán az észt csapatvilágbajnok Kuusk legyőzése már nem sikerült, de Renáta a magyar csapat legjobbjaként, ötödik helyezésével élete első felnőtt nemzetközi sikerét érte el. Kazár Dóra először győzött az orosz Uspenskaja ellen, majd az észtek kétszeres világbajnoka, Beljajeva ellen elvérzett, hatvanadik lett. Dékány Kinga minimális különbséggel kapott ki Szabó Laurától, végül a kilencvenedik helyet szerezte meg.

Itthon felnőtt férfi Magyar Kupa fordulót tartottak. Fiataljaink közül Szabó Bence jutott legtovább, negyvenharmadik lett. Keszthelyi Zsombor az öttusázó Marosi Ádámtól szenvedett vereséget, ő a negyvennyolcadik helyen fejezte be a versenyt.

Támogatók