Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/csabaviv/public_html/plugins/content/jp_bookmark/jp_bookmark.php on line 418

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/csabaviv/public_html/plugins/content/jp_bookmark/jp_bookmark.php on line 421

Remek helyezések az előválogatókon

IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark


A végéhez közeledő tavaszi vívóidényben Tatán adtak találkozót egymásnak a kadet és junior párbajtőrözők. A verseny „előválogató” volt, a megszerzett pontok már a 2018-19-es idény ranglistájába számítanak. Ennek megfelelően mindenki ott volt, aki számít a két korosztályban.

Szombaton a kadetek kezdtek. A 82 fős fiú mezőnyben két csabait láthattunk. Mindketten jól vívtak, felkerültek a táblára, s magabiztos győzelmekkel jutottak a tizenhat közé. Szabó Bence itt is remekül vívott, 15-8 arányban legyőzte a tatai Halmi Csongort, s bejutott a nyolcas döntőbe. Keszthelyi Zsombor kellemetlen meglepetésre kikapott a vasasos Róna Milántól. Bence a csúcsformában versenyző székesfehérvári Kovács Gergellyel már nem bírt, így a nyolcadik helyen végzett. Biztató kezdet!

Az 56 kisasszonyt felvonultató mezőnyben, klubunkat Krnács Anna képviselte. Nem is akárhogy! A táblán szerzett két rendkívül értékes győzelemmel ő is döntőbe jutott. Itt aztán nem bírt a vasasos Lipthayval. Újabb nyolcadik hely, ez is bravúros teljesítmény.

Junior férfi párbajtőrben 109 fős mamutmezőny rajtolt el vasárnap reggel. A mieink közül Mecskó Máté vérzett el a leghamarabb, de nincs miért szégyenkeznie, a válogatott kerettag balatoni Csere Bencétől kapott ki. Szabó Bence előző napi remek vívását megismételve, egészen a tizenhatos tábláig menetelt. A világ- és Európa-bajnok Andrásfi Tibor legyőzése már nem sikerült, de Bence kilencedik helye nagyon jó eredmény ebben a rendkívül erős mezőnyben. Úgy tűnik, Keszthelyi Zsombor szereti a nagyobb kihívásokat, s valószínűleg a kadet verseny miatt is volt némi hiányérzete, mert remek produkcióval rukkolt elő. Veretlenül jutott táblára, s okos, magabiztos vívással győzte le sorra ellenfeleit. A döntőbe jutásért vívott asszóban kicsit megizzadt ugyan a BVSC-s Bálind Bence ellen, de a végén helyén volt az esze s hozta az asszót. Életében először jutott junior versenyen döntőbe, ráadásul sérülten. Ő is Andrásfival vívott volna, akivel egészségesen jó asszót vívhatott volna, de a rásérülés veszélyét nem kockáztatta, visszalépett az asszótól. Ötödik lett, ami kiváló eredmény.

A junior hölgyek 67-en kezdték meg a küzdelmeket, köztük három Európa-bajnokunkkal. A harminckettes táblára kerülésért egyedül Kazár Dórának kellett vívnia s ő hozta is a kötelezőt. A következő fordulóban Dékány Kingának meggyűlt a baja a Fless vívójával, a fiatal Kovács Viviennel. Végig a fiatal fővárosi vezetett, még 14-12-re is. Szükség volt Kinga híres higgadtságára, s nagy küzdelemben győzött is „Ice Queen”. Dórának se volt egyszerű dolga, de a döntő találatot ő vitte be a vasasos Csoknyai ellen. Petri Renáta könnyebben nyert. A következő fordulóban már a döntőbe kerülés volt a tét. Kingának ehhez a mostanában „verhetetlen” Büki Lilit kellet volna legyőznie. Kiélezett, fordulatos csörtében a tatai lány győzött, s nyerte zsinórban a harmadik válogató versenyét. Renáta egyetlen találattal jobbnak bizonyult a miskolci Egerszeginél, Dóra pedig a tatabányaiak kiválóságát, Gnám Tamarát győzte le remek vívással. A döntőben aztán egyiküknek sem sikerült győznie. Renáta egyetlen találattal kapott ki Bükitől, Dórát Kolczonay győzte le kemény küzdelemben. Petri Renáta 6., Kazár Dóra 7. lett.

Összességében tehát olyan volt ez a hétvége, mint sok más vívóverseny. Bravúrok, meglepetések, pech, csalódás váltották egymást. Büszkék lehetünk versenyzőinkre, hiszen jóval több volt a pozitív élményből!

Támogatók