Nemzetközi vívóverseny Budapesten

IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

 

 

A kiöregedett „nagy generáció” (Dékány Kinga, Petri Renáta, Kazár Dóra, Keszthelyi Zsombor) után ifjú tehetségeink kezdték meg az ismerkedést a kadet nemzetközi mezőnnyel. A budapesti Európai Kadet Körversenynél nem is találhattak volna nagyobb kihívást, hiszen hatalmas mezőnyök (fiúk 322 versenyző, lányok 289 versenyző) vártak Oláh Lilire, Bencsik Annára, Hricz Lillára és Lenkefi Somára.

Legjobban Bencsik Annának sikerült a verseny a jó csoportkör (5 győzelem, 1 vereség) után, a 128-as táblán folytatta a versenyt, ahol legyőzte a pécsi Domát (15-8). A 64 között aztán ukrán ellenfele jobbnak bizonyult nála, így Anna végül a 48. helyet szerezte meg.

A többi versenyzőnknek sajnos nem sikerült továbbjutnia a csoportból. Anna eredménye mindenképpen dicsérhető, hiszen ez volt az első nemzetközi megméretése, a többieknek maradt a tapasztalat, láthatták, hova kell fejlődniük.

 

Helyezések a felnőtt Magyar Kupáról

IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

 

A felnőttek is elkezdték az őszi menetelésüket. Számukra igen nagy a tét, hiszen számukra az olimpiai részvétel lehetősége a tét.

 

A férfiak mezőnyében (112 vívó) Keszthelyi Zsomborés Kolczonay Balázs5/1, míg Szabó Bence3/3 győzelem, verseség mutatóval lépett tovább csoportjából. A táblán Bence .....

 Bővebben

Szarvas Zsolt nyolcadik a VB-n

IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

 

Klubunk kerekes-székes versenyzője igazán sikeresnek mondhatja magát. Tavaly történelmet írt azzal, hogy első „C” kategóriás versenyzőként nyert érmet Magyarországnak Európa-bajnokságon, most pedig lehetőséget kapott, hogy a kategóriájának első ízben kiírt világbajnokságán szerepeljen. S ha már elutazott a messzi Dél-Koreába, be is jutott a nyolcas döntőbe. Itt alulmaradt a jóval rutinosabb lett ellenfelével szemben, de világbajnoki nyolcadik helyezésére igazán büszke lehet.

Bízunk benne, hogy a világbajnokság sikerének hatására a „C” kategória is bekerül a Paralimpia műsorába!

Aranyos lányok, ezüstös fiúk

IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

 

A kadet és junior korú vívók számára Magyar Kupa versennyel kezdődött meg a 2019-2020-as idény.  Az egyéni versenyszámok mindkét korosztályban válogató versenyek is voltak.

Bővebben

Szabó Réka kilencedik Pozsonyban

IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

 

 

Klubunk versenyzői a pozsonyi felnőtt szatellit versennyel kezdték meg a 2019-2020-as versenyszezont. Szabó Réka veretlenül, Dékány Kinga és Petri Renáta egy-egy vereséggel abszolválta a csoportkört.

 

A kereken száz versenyzőt felvonultató versenyen először Renáta búcsúzott, végzetét az ukrán válogatott Szamko okozta, végül 34. lett.

 

Kinga remek vívással legyőzte a kadet VB bronzérmes cseh Coufalovát (15-10), a következő körben viszont vereséget szenvedett a bombaformában versenyző későbbi győztestől Budai Dorinától (7-15).

 

Réka az ír Johnson (15-5), majd a cseh Bieleszova (15-13) legyőzésével került döntő közelbe, ahol rá is Szamko várt. Izgalmas, kiegyenlített küzdelemben egyetlen találattal kikapott, kilencedik lett.

 

Támogatók